pirmadienis, sausio 14, 2013

Kelionė į 2013-tuosius

Kelionės atgaivina sielą ir prablaivina protą. 100% taip nutiko ir man.
Daug nuotykių apturėjom per tris savaites. Tiek daug, kad visko ir nebeprisimenu. Didžiausia laimė buvo mesti darbą restorane, nutraukti nuomą, paimti palapinę, piniginę ir pabėgti iš metropolio. Tris savaites anei telefono, anei interneto. Ar kartais žmonės nepamąsto, kad rojus yra bent savaitei atsijungti nuo likusio pasaulio? Ne visi, nes mano artimieji per tą laiką spėjo ir paiešką per FB paskelbti...

Rašyti blog'ą reguliariai darosi sunku. Tiesiog nebesinori praleisti laiko prie kompo. Laimei, per kelionę susipažinau su Nerijumi, kuris aprašė visą šios kelionės kroniką vos ne kas dieną informuodamas savo, mano ir kitų draugus apie dienos įvykius. Visų nuotykių nerašysiu, geriau paskaitykit Nerijaus užrašus pradenant pirma diena niekalai.wordpress.com ir taip iki po Naujų. Visi vardai tikri, tad nesunkiai atpažinsit kuris ten aš, ir ką per kelionę teko patirti. Nerijus įdėjo ir keleta nuotraukų, ir pora video sumontavo, tad įvertinkit jo triūsą, dėl kurio aš esu jam dėkingas (nereiks dabar viską aprašinėti). Kaip ir Vaidui bei Simonai už tikrai gražias nuotraukas ir didelį darbą pasiruošiant kelionei, Eglei už neišsenkantį džiaugsmo ir smagumo šaltinį ir Nick už lietuvybės puoselėjimą su australiška gyvensena, kuri neretai mus, lietuvius, glumindavo :)

Daug nuotraukų pridaryta iš kelionės. Iš jų padariau slideshow. Geriau vieną kartą pamatyti, nei tris kartus pasakoti tą patį. Turiu tradiciją per kiekvieną kelionę iš naujo atrasti kokią nors dainą. Taip nutiko ir dabar. Tikiuosi Mamontovas nesupyks, kad jo dainą įdėjau - ši melodija visą kelią skambėjo mano galvoje. Taip ir apibūdinu šią kelionę - po sunkių 2012-tųjų vistik prisiminti savo svajonę. Žiūrėdami video patarčiau youtube kokybę pasidininti kažkiek...

Jei kam tingisi skaityti Nerijaus blog'ą, įdedu pora jo pagamintų video:



Su laiku Nerijus gali pagaminti ir daugiau video iš šios kelionės, tad norėdami pamatyti, sekite jo blog'ą.

Nuotaikos po kelionės be galo geros, tik niekaip nesinorėjo grįžti atgal į Sydney. Gal tik paskutines tris dienas skubėjom namo, nes realiai 10-14 dienų kelionės būtų užtekę į valias. Po to jau jautėmes kaip šis drakonas, rastas Aubury botanikos sode, ir kuris nebepakelia galvos nuo daugybės įspūdžių:

Kaip tik po kelionės ėjom visi kartu pasižiūrėti kaip drakonas vaidina "Hobito" filme didžiausiame ekrane pasaulyje Sydney Imax3D ekrane.
Po mažų miestelių jaukumo, Sydney atrodo tikra kemšienė (ar kamšalynas, o gal kemšalienė?). Net Adelaidė pasirodė jaukesnė. Bet taip gali būti todėl, kad buvo atostogos - tada ir akys labiau blizga, ir šypsena būna platesnė. Kaip bebūtų, per šią kelionę buvo jau nuspręsta palikti Sydney. Tad neilgai trukus nusiperku bilietą dar vienai parai kelio į šiaurę - bandyti naują vietą įsitvirtinti, nes per kelionę prisiminiau, kad vistik noriu laikytis savo svajonės...

7 komentarai:

  1. Šaunuolis kad bėgi iš Sidney. Didmiesčiai Australijoje yra tikras šūdas atsiprašant ir juose gyventi tai tik egzistuoti. Mes užtai irgi pabėgom iš Melbourne, kiekvienas jei tik turi galimybę, tegu bėga iš metropolių-mažuose kaimeliuose/miesteliuose gyventi tikrai žymiai žymiai geriau, patogiau ir laisviau.

    Kai atostogauji tai Australija tikrai atrodo nuostabi šalis, neturiu ko pridurt...tik va kai reikia kasdieniniais rūpesčiais ir rutina užsiimt tai tada jau nekas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hehe, tai kad mes jau buvom is seniau pazystami Vytai :) Tau Adelaide patiko nes "panasi" i gimtaja Ukmerge, va ir isdaviau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Almi, esi visiškai teisus.
    Nerijau, kiek ten to panašumo. Keista, kad nesumaišei su Marijampole :P O anksčiau nebent tik kartais matytas būdavai, o dabar bendravimo statusas pasikėlė į "pažintinį" ir patapai draugu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu tai gerai kad nepabegai nuo manes, nes as keistas padaras esu :)))))

      Panaikinti
  4. Super įspūdžiai, Vytautai, įdomu skaityti ir žiūrėti. Laikykis savo svajovės, atvyksime kada nors iš Komunos palankyt :)

    Andrius iš Vilniaus

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šiaip tas fotkes peržiūrėjau ir video tai turiu pasakyt tikrai nyku toj Pietinėj AU dalyje, gamta labai skurdi, nėr kur akių paganyt, čia lyginant su QLD šiaure aišku.
    Bet 12 Apostles tai ir mums patiko, tik toliau jau nevažiavom, nes jei pamatei vieną miestelį, tai visi kiti vistiek bus vienodi, nėra tikslo. O tos dykumos, smėlis...nee...negyvenčiau ten.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū Andriau už palaikymą. Almi, visur gamta kažkuom žavi - netgi jei nuvarytum į savaną ar pusdykumes, ir tuose kraštuose yra kažas gražaus. Tik reikia mokėti pagautis tas akimirkas ir jomis džiaugtis. Suprantu, kad ne kiekvienam tas džiaugsmas suprantamas. Net ir pro dykumą smagu pravažiuoti karts nuo karto - kelias beribis, greitis neribojamas. Žinoma, ne apie gyvenimą ten kalbame, o tik apie atostogas.

    AtsakytiPanaikinti