sekmadienis, liepos 29, 2012

Sydney Bienalė

Praėjusį savaitgalį vėl pasijutau aukštųjų materijų turintis žmogus, kuriam nesvetimas meno skanavimas. Taigi, su drauge nulėkėm pažiūrėti World Press 2012 fotografijų parodos ir Sydney Herald Morning parodos. Nuplaukėm ir į Kakadu salą, kurioje anksčiau buvo laivų statykla, o dabar visos didžiulės erdvės paverstos menui kurti reikalinga niša. Taigi, keleta nuotraukėlių:























Na, ir bevaikštant mieste, gal ir ne šios konkrečios bienalės menas, bet tiesiog gatvės skulptūra:






Vidury žiedo. Išvada: nežaisk futbolo gatvėje.

Gražus ir turiningas šeštadienis. Be galo džiaugiuosi, kad viena panelė pasiūlė pasikultūrinti, labai to pasiilgau. Pagaliau, gera pasujausti žmogumi, kad ne tik dirbi, bet ir geriesi pasauliu...

11 komentarų:

  1. Man tai jų tas menas labai žemo lygio...Matom ir mes panašius "kūrinius" Cairnse tai tik juokas pro ašaras ima ir tiek...Su europine kultūra net nėr ko lygint.

    Ir dar Marinutei noriu pridėt-pavėlavai brangioji, viskas. Vytas susirado gražią paničkę kuriai nereikia nei buto nei darbo, tik pačio Vyto. Vat ir bus tau materialių dalykų vaikytis, reikėjo jei norėjai į Australiją važiuot iškarto griebt jautį už ragų ir atvažiavus dar padėt Vytui įsikurt o ne laukt ant gatavo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Almi, dėl meno nesiginčysiu - dalykas subtilus, kiekvienas tą lygį įvertina savaip. Bendroje plotmėje, Europa visada buvo ir bus pasaulio lopšys, bet vėlgi, čia taip tik mums europiečiams taip atrodo. Visaip kaip amerikonai, kurie mato tik savo žemes ir mano, kad jie patys krūčiausi.

    Vat kas čia kaip laksto? Vaikinai paskui merginas, ar merginos paskui vaikinus? Žinai Almi, jaučiui už ragų visada gali griebti, tik nebūk tikras, kad po to išgyvensi. O Marinutė ir taip turi savo butų, savų pliusų :) ir yra protinga mergina. Taip kad atsargiau su komentarais Almi ir neįžeidinėk draugų. Jei kartais praskaitei, Marinutė pati paminėjo, kad čia jau aš sakiau, jog nepriimsiu, kol neisikursiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man ir nuotraukos, ir menas irgi labai patiko. Gražu, subtilu ir žaisminga :) Ačiū, Vytautai, už komplimentą dėl to mano protingumo, kartais, pamanau, kad galėtų jo būti ir daugiau :) bet protą reikia lavinti, kaip sakoma, o išmintis ateina kartu su patirtimi :) O kuris jau bus mano, tai nuo manęs ir nepabėgs, Almi ;-) Tai kaip supratau, paskui Vytautą jau pradėjo lakstyti Australijos merginos :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na tai žinai Marinute, geri vyriokai ant asfalto nesimėto :)

    Vytai, nepriimk visko už gryną pinigą, pajuokaut juk galima...visi mes puikiai žinoma kad lietuvaičių neatstos jokios ten australės...

    AtsakytiPanaikinti
  5. fainai... man lietuvoj tokio meno truksta. As kazkaip labai teigiamai prisimenu ta Sydney modern art centre.

    Kaip Almis ir sake, gal tas menas ne visiskai visas auksciausios prabos - bet as i ji ziuredamas jauciu zmoniu laisvuma, drasa kurti... lietuvelej deja eksponuojami dazniausiai tik studentu baigiamieji darbai....

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip bebūtų, vistik džiaugiuosi praplėtęs savo akiratį. Sarasp, zinai, Lietuva jau susideda ne tik iš Vilniaus ir Kauno, bet ir trecio didelio lietuvių miesto Londono :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man tai labai keista kodėl jie tą savo "meną" eksponuoja visokiuose garažuose, sheduose ir kitokiose arklidėse? Ir čia ne tik Sidney, ir Melburne teko matyt, ir Cairnse tas pats. Jie ką, parodų rūmų neturi, ar šiaip kokios nors patalpos su baltom sienom kur balti žmonės galėtų ateit? O dabar tam kad pamatyti kažkokius ale tai "šedevrus", turi pirmiausiai per mėšlinas gatves pereit, susirast kokius aprūdijusius garažus kur prieš dvi dienas kombainus remontavo, ir tik tuomet pasižiūrėt.

    Neinu aš į tas parodas, užtenka vieną kartą pamatyt kad suprastum jog jiems menas tai yra sulankstytas popierius arba nuotrauka iš interneto atspausdinta. Dar tiesa Cairnse mudin'ius pyragus eksponuoja, atseit skonio šedevrai, nors realiai tai vien mud'as viduj, t.y batonas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Antanas
      Gyvenime už viską mokame grynais,
      Visas akimirkas likimas rašo,
      Anei vienos tuščiai negyvenai,
      Sunkiausios patirtim auksine įsirašo.

      Kai sunku, tada tobulėja, grūdinasi kūnas ir siela, kai lengva... Sėkmės, Vytautai, kiekvienoje situacijoje yra geroji pusė, linkiu ją rasti ir džiaugtis tuo ką turi, na ir siekti, kad būtų dar geriau :)))



      Panaikinti
    2. Almi, iš komentarų suprantu, kad nesi ragavęs menų mokslo :) Na, asmeniškai nesu didelis modernaus meno garbintojas, tačiau kai kurios erdvės užpildymo sprendimai nuoširdžiai nudžiugina ar priverčia susimąstyti, pajusti spalvos aromatą :)

      Ačiū Antanai už poeziją. Prasmingi žodžiai patvirtina, kad sunkumai tik užgrūdina žmogų. Bet čia yra ir pavojų, kaip vienoj dainoj skamba - "What doesn't kill you, makes you stronger".

      Aš džiaugiuosi, kad teko patirti tokių nuotykių - sunkių, bet kartais ir tikrai malonių. Taip visada buvo ir bus, nes tai vadinama gyvenimu...

      Panaikinti