penktadienis, spalio 05, 2012

Ar mesti kelią dėl takelio?

Nežinau, ar daugiau savo malonumui, ar kad lengviau būtų rasti malonesį darbą, nusprendžiau nueiti pasimokinti kavos meno. Taigi, nors sekmadieniais įprastai vyksta šokių repeticijos, kaip tik paskutinį rugsėjo sekmadienį jų nebuvo ir ta proga nuėjau į 7 valandų baristos kursus. Gal čia lietuviškiau būtų kavavirio kursai :)

Taigi visai smagūs ir įdomūs kursai. Pirma susipažinom su kavos rūšimis, geriausiais kavos ženklais ("brands") Sydney, ir ėmėmės praktikos. Mūsų grupėje buvo 7 žmonės, ir kiekvienas sunaudojom apie 2.5-3 litrus pieno gaminti kavai. Realiai baristos pagamintų kavos puodelių kiekį skaičiuoja kavos kilogramais, bet mes dar tik mokinomės, todėl skaičiai neįspūdingi ir minėti neverta :) Buvo tik keista, kad visi 7 studentai buvo bernai.

Labai patiko, kad kiekvienas turėjo savo vietą prie ekspreso kavos mašinos todėl nevaržomai galėjom gaminti tiek kavos kiek norėjom. Su trimis prižiūrėtojais turėjom pagaminti 11 skirtingų rūšių kavas taip kaip priklauso (atitinkami puodeliai, priedai, kavos ir pieno kiekiai) ir kiekvieną kartą vis turėjom vėl gaminti Cappuccino ir Latte. Vien jų gal po 7 padarėm. Visus kitus užteko ir vieno karto, nes technikos pernelyg nesiskiria. Tiesiog reikia žinoti.

Pradžioj dar ragavau kavas, bet po to jau skanaut nebesinorėjo. Užtat grožėtis visada būna smagu, ypač kai dar ir Latte Art mokino, t.y. kaip daryti įvairiausius piešinukus ant kavos pieno putos. Mano rankų darbo tradiciniai kavos piešinukai:



Daug išmokau, daug pagaminom ir 7 valandos intensyvaus mokimo išties nuvargino. Pradėjau rimtai galvoti, kad jei neradu darbo pagal specialybę, gal tikrai paieškoti baristos darbo, juolabiau, kad likę studentai tik dėl darbo ir atėjo. Na, smagu buvo pasimokyti ir praturtinti savo žinias apie kavas, tačiau ar aš jau taip norėčiau būti kavos profas ir tęsti mokslus? Nemanau.  Nebent galvočiau tapti profesionalus padavėjas su kavos gaminimo įgūdžiais, bet čia jau savo kelio metimas... Nors, gal nėra taip blogai, kol nedirbi pagal specialybę. Bet čia jau įžiūriu pavojų, kad ar tai darbas, ar tai kursai, kad ir kokios srities bebūtų, atima ir laiko, ir pinigų. Nemanau, kad verta, bet norisi bent kiek geresnio darbo negu dabartinis, todėl turbūt teks...

3 komentarai: